Search
Close this search box.

Poznati portugalski trener dolazi u Split na 7. Football Meetup

Foto: City of Football

Nakon niza domaćih predavača, nogometna zajednica City of Football ponovo u Split dovodi veliko ime europske nogometne scene. Sedmi gost Football Meetupa koji će se održati u srijedu, 24. travnja s početkom u 18:45 u hotelu Ambasador biti će João Tralhão.

Ovaj nogometni stručnjakpoznat je po razvoju talentiranih portugalskih nogometaša, među kojima su mnogi danas poznati profesionalci, Renato Sanches, Bernardo Silva, João Cancelo, Gonçalo Guedes, Rúben Dias i João Félix.

Trenerski put započeo je 2001. godine kao trener najmlađih polaznika škole nogometa Benfice. Zatim je kroz mlađe kategorije izgradio svoj put do glavnog izbornika mlade reprezentacije Portugala, a četiri godine proveo je na klupi prve momčadi Benfice, kao pomoćni trener.

2011. postao je glavni trener U19 momčadi Benfice, a na toj poziciji se zadržao sve do 2018. godine kada je preuzeo U23 momčad. Upravo je u ovom periodu dva puta sudjelovao u finalu UEFA Youth League, 2014. i 2017. godine, ali oba puta je bio poražen.Nakon više od desetljeća provedenog u Benfici, 2018. godine postao je pomoćni trener Thierrya Henrya u prvoj momčadi Monaca, a godinu kasnije postao je savjetnik za nogomet marokanskog nogometnog saveza. 2020. godine vodio je prvu momčad U.D. Vilafranquense iz Portugala, a 2023. godine bio je pomoćni trener Nuri Sahinu u turskom prvoligašu Antalyasporu.

Nakon predavanja slijedi panel rasprava na kojoj će se pridružiti i Zvonimir Milić, trener pionira Hajduka, koji je u ulozi pomoćnog trenera prošle godine sudjelovao u povijesnom uspjehu Hajdukovih juniora u finalu UEFA Youth League.

Tema panel rasprave, ali i cijelog Meetupa je istovremeno razvijanje individualaca i pobjeđivanje te kako ova dva cilja držati u balansu.

Događaj se održava u prizemlju hotela Ambasador, a ulaz je slobodan. Sve informacije o događaju dostupne su na Facebook i Instagram stranici City of Football.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter