Search
Close this search box.

Vatrogasci, navijači i kolege – hvala vam! Glavešine – sramite se!

 

Osim što nisu znali i bili sposobni na vrijeme mobilizirati lokalnu snagu koju imaju u vidu Torcide i ostalih građana koji se uvijek odazovu organiziranim akcijama, pogotovo u kritičnim situacijama, glavešine između ostalog nisu na vrijeme zatražile/osigurale nacionalnu pomoć. Pomoć, koja je tek u poslijepodnevnim satima, kada je ‘vrag odnio šalu’ počela pristizati iz svih krajeva Hrvatske; Rijeke, Zagreba, i ostalih raspoloživih jedinica, jer ne treba zaboraviti, u trenucima ovog požara gorilo je na još nekoliko lokacija u Dalmaciji. U konačnici su do ponoći obranjeni i odlagalište Karepovac i splitski kvartovi u blizini istog, no još dugo u noć vodila se bitka u Strožancu. Tamo su se između ostalih zaputile i naši kolege iz redakcije, jedan je čak tijekom dana autom stigao iz Zagreba kako bi pomogao u gašenju. Borba je trajala do iza 3 sata ujutro…

Osim što je nedostajalo kvalitetnije organizacije, opreme i ljudstva, problem je bio i nepristupačnost terenu, što je također posljedica ‘aljkavosti’ odgovornih, koji ne smatraju potrebnim održavati i širiti pristupne puteve u velikim i gustim borovim šumama. Posljedice njihova nerada i neodgovornosti nerijetko prođu nezapaženo, no kada dođe do ovakvih katastrofa manifestiraju se u svom najstrašnijem obliku. Obliku čije posljedice ponovno osjećaju oni ‘najobičniji’ i ‘najmanji’ – vatrogasci, ugroženi stanovnici i oni koji dolaze pomoći svojim sugrađanima. Hvala. Hvala od srca svim vatrogascima, vojnicima, građanima, Torcidi i ostalim navijačkim skupinama čija je podrška mnogo značila u trenucima stanja kakvo je vladalo, hvala kolegama iz redakcije koji su također pohrlili pomagati ljudima u nevolji. Svi vi, još jednom ste pokazali da ste prava i jedina snaga naše države. Vi glavonje, još jednom, kao i sto puta do sada – sramite se. Organizacijska sposobnost, adekvatno informiranje građana o događajima na terenu koji mogu ugroziti njihove kuće i živote, vama su očito nepoznanica. I što je najtragičnije, baš kao što je bio slučaj tijekom velikih poplava u Slavoniji, još jednom se pokazalo da ne radite ono za što ste plaćeni, te da su zbog toga posljedice ionako katastrofalnih događaja tim više drastične. Zbog toga je u ovoj katastrofi izgubljen i jedan ljudski život. Imate sreće što su građani, navijačke skupine i ostali uvijek tu kada ugroženom narodu treba pomoć. Na prvoj crti. Sada ćete ih veličati, hvaliti, bodriti – a kada su s istim žarom na prvoj crti protiv vas proglašavate ih neprijateljima. Sramite se!

 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter