Važan trenutak. Preostali članovi Premier lige na sastanku sa Savezom odbili planove o Super ligi

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas se odigrao i jedan od značajnijih trenutaka u otvorenom ratu koji traje između odbjeglih elitnih europskih klubova i ostalih dionika kontinentalnog nogometa.

Naime, od svih priča o tome što tko smije, a što tko ne smije kome odrediti, za sada je jedna stvar bila jasna. Da bi odmetnuti engleski nogometni klubovi mogli nastupati u Super ligi bez posljedica za svoj status u domaćim natjecanjima za to trebaju dobiti odobrenje Odbora Premier League-a, čiji su članovi.

Upravo na ovu temu danas se video vezom sastalo četrnaest predstavnika klubova Premier lige (bez ‘odbjeglih’ potpisnika Super lige) i predstavnici nacionalnog Saveza. U svom priopćenju Premier League navodi da je četrnaest klubova na današnjem sastanku jednoglasno i odrješito odbilo plan za uvođenjem Super lige.U priopćenju se dalje navodi: “Premier League razmarta sve dostupne mogućnosti da se spriječi provedba ove ideje, kao i one da odgovaraju dioničari koji su uključeni u ovaj pokušaj osnivanja Super lige.

Organizacija će nastaviti raditi sa svim dionicima uključujući i grupe navijača, Vladu, UEFA-u, Savez, EFL, PFA i LMA, a sve u svrhu zaštite interesa nogometne igre. Također pozivamo sve klubove uključene u ovaj prijedlog osnivanja novog natjecanja da sa svojim aktivnostima prestanu odmah.

Premier League želi zahvaliti navijačima i ostalim dionicima na izraženoj podršci koju su demonstrirali ovaj tjedan po pitanju ove značajne teme. Njihova reakcija dokazuje koliko je naš sustav otvorene piramide i nogometne zajednice bitan ljudima”.

U suštini, ovaj potez i priopćenje Premier League-a znači da su Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham sada formalno prisiljeni odlučiti hoće li nastupati u Super ligi ili u domaćim natjecanjima, jer opcija u kojoj će se nadmetati u novoosnovanoj ligi i u domaćim natjecanjima nakon današnjeg sastanka i odluke preostalih premierligaša više ne postoji.

Ovakav rasplet vrlo vjerojatno je i razlog zbog kojeg su danas tijekom ranog popodneva počele kružiti i prve glasine o tome da će neki od šest odbjeglih premierligaša ipak odustati od sudjelovanja u Super ligi. To je, opet s druge strane, posebna tema, jer prema saznanjima New York Timesa, a i izjavama Florentina Pereza, dvanaest europskih klubova već je potpisalo određene obvezujuće sporazume i pitanje je mogu li iz njih izaći bez određenih posljedica.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email