Search
Close this search box.

Wolfsburg uručio otkaz Niki Kovaču

Foto: Sven Mandel / wikimedia

Hrvatski stručnjak Niko Kovač više nije trener Wolfsburga. Klub mu je uručio otkaz nakon 1:3 poraza od Augsburga odnosno zbog 11 utakmica bez pobjede čime je njegova momčad pala na 14. mjesto ljestvice s 25 osvojenih bodova nakon 26. kola Bundeslige. Uz njega Vukove su napustili i pomoćnici Robert Kovač i Aaron Briggs.

– “Imali smo odnos pun povjerenja, profesionalizma i ugodno smo surađivali. Zahvalni smo. Osobno sam razočaran što unatoč obećavajućem početku nismo uspjeli. Momčadi, klubu i navijačima želimo sve najbolje do kraja ove sezone i u budućnosti”, rekao je Kovač nakon raskida suradnje.

Sportski direktor Marcel Schäfer je dodao: “Nakon poraza od Augsburga i analize igre i trenutačne situacije donijeli smo odluku o raskidu suradnje. Žalimo zbog takvog razvoja događaja, ali vjerujemo da je ovo ispravan potez kojim će momčad dobiti potreban impuls. Zahvaljujemo Niki Kovaču, njegovom bratu Robertu i Aaronu Briggsu i želimo im sve najbolje u budućnosti na osobnom i profesionalnom planu.”

Bivši hrvatski izbornik je trener Wolfsburga postao u ljeto 2022. godine te je u 66 susreta imao 23 pobjeda, 17 remija i 26 poraza.

Zadnje objavljeno

Twitter