Zebecu i Strukanu dodijeljene utakmice u Belgiji i Norveškoj, poznati i djelitelji pravde hrvatskim predstavnicima u Europi

Izvor: YouTube/HNTV Screenshot
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

UEFA je delegirala službene osobe za program prvih utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu. Od hrvatskih sudaca tijekom sljedećeg tjedna aktivni će u Europi biti Mario Zebec i Duje Strukan.

Podsjetimo, u uzvratnim susretima prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu Hrvatske je imala tri sudačke četvorke angažirane u dvije utakmice trećerazrednog UEFA natjecanja i jednoj elitnog.

Elitni HNS i četvrtorazredni UEFA sudac Mario Zebec prošli je tjedan sudio uzbudljiv okršaj kvalifikacija za Ligu prvaka između Shamrock Roversa i Slovana iz Bratislave u Dublinu, nakon kojeg su s ukupnih 3-2 (2-0, 1-2) dalje prošli slovački predstavnici. Sljedeća europska obveza Zebeca jest dvoboj Konferencijske lige između Genta i Valerenge u Belgiji, gdje će mu asistirati Vedran Đurak i Hrvoje Radić, a kao četvrti sudac Fran Jović.

Također elitni HNS (i trećerazredni UEFA) sudac Duje Strukan u svojoj prvoj ovosezonskoj europskoj avanturi putuje u Norvešku gdje će suditi dvoboj (također Konferencijske lige) Moldea i Servette. Splitskom sucu asistenti će biti Goran Perica i Alen Jakšić, a kao četvrti sudac na sjever Europe putuje i Marin Vidulin. 37-godišnji Strukan u svojim prvim ‘euro’ izlascima u sezonama 17/18, 18/19, i 19/20 dobivao je po utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, a uz to je u prethodne dvije sezone po jednom dijelio pravdu i u utakmicama drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu u kojoj je prošle sezone prvi put u karijeri sudio okršaje u grupnoj fazi (Sparta Prag – Lille 1:4, Sivasspor – Villarreal 0:1).

Poznati su, naravno, i suci koji će dijeliti pravdu hrvatskim predstavnicima sljedeći tjedan. Sraz Dinama i Omonije (utorak, 20h) na Maksimiru tako je pripao Poljacima predvođenima Pawelom Gilom, koji će tako treći put u svojoj karijeri suditi ‘Plavima’, kojima je pravdu dijelio u 4-0 porazu od PSG-a u grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 12/13, te maksimirskom okšraju s PSV-om u grupnoj fazi Europske lige u sezoni 13/14 (0-0).

Sudačka postava za Dinamo – Omonia: 45-godišnji Pawel Gil – Poljska, asistenti Dawid Igor Golis i Krzysztof Myrmus, četvrti sudac Damian Sylwestrzak.

Sudačke postava za Gzira – Rijeka (četvrtak, 19h): 43-godišnji Neil Doyle – Irska, asistenti Wayne McDonnell i Darragh Keegan, četvrti sudac Graham Kelly.

Sudačka postava za Hajduk – Tobol (četvrtak 21h): 41-godišnji Christian Dingert – Njemačka, asistenti Rafael Foltyn i Jan Seidel, četvrti sudac Frank Willenborg.

Sudačka postava za Pogon – Osijek (četvrtak 21h): 31-godišnji Horatiu Fesnic – Rumunjska, asistenti Valentin Avram i Alexandru Cerei, četvrti sudac Marian Alexandru Barbu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email