Search
Close this search box.

Antonio Čolak karijeru nastavlja u Švedskoj

Foto: Malmö FF

Povremeni hrvatski reprezentativac Antonio Čolak novi je igra aktualnog švedskog prvaka Malmö FF u koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz PAOK-a s pravom otkupa ugovora za tri milijuna eura.

27-godišnji napadač je u grčkom klubu proveo samo pet mjeseci tijekom koji se nije uspio nametnuti kao prvotimac te je nakon samo 16 nastupa u kojima je postigao jedan pogodak napustio klub u koji je pristigao u rujnu prošle godine iz Rijeke za odštetu od tri milijuna eura.

“Jako samo sretan što sam došao u Malmö FF. Radi se o velikom klubu poznatom u Europi koji ima velike ambicije, baš kao što ih i sam imam. Radujem se novom početku i upoznavanju s novim suigračima, trenerom i klub, a nadam se uskoro i s navijačima. Tipična sam devetka koja jako radi za momčad. Sve ćemo napraviti da osvojimo naslov prvaka, a nadam se da ću tom doprinijeti svojim golovima i asistencijama. Dat ću sve od sebe za klub svakog dana.”, izjavio je Čolak.

Sportski direktor Daniel Andersson je rekao: “Antonio je iskusan nogometaš koji je igrao u Njemačkoj, Hrvatskoj i posljednje u Grčkoj. Svestrani je napadač koji dobro prima loptu te dobro igra glavom. Iznad svega, dobar je u kaznenom prostoru i u postizanju golova. Bio je vrlo zainteresiran za dolazak ovdje, nakon čega smo željeli zaključiti posao. Sretni smo što je sve uspješno obavljeno i sada se možemo veseliti predstojećoj sezoni.”

Čolak je član Rijeke bio od siječnja 2018. godine kada je stigao na posudbu iz Hoffenheima, a godinu i pol dana kasnije prvoligaš s Kvarnera je iskoristio opciju otkupa njegovog ugovora za 850.000 eura. Na Rujevici je upisao 90 nastupa u kojima je postigao 51 gol i 15 asistencija. Prošlu sezonu se okrunio titulom najboljeg strijelca Prve HNL, a u razdoblju provedenom u Rijeci osvojio je dva Hrvatska nogometna kupa. Našao se i na popisu izbornika Zlatka Dalića za rujanske utakmice s Portugalom i Francuskom, a debi za Vatrene je upisao u studenom prošle godine u prijateljskom srazu s Turskom.

Spretni napadač je rođen u njemačkom Ludwigsburgu, a prve nogometne korake napravio je u SGV Freibergu. Potom je bio član Stuttgarter Kickersa, Hoffenheima, Karlsruhea, Nurnberga, Lechije Gdansk, Kaiserslauterna, Darmstadta i Ingolstadta. U najvišem rangu njemačkog nogometa je zabilježio 28 nastupa u kojima je zabio 4 gola.

Nova sezona u švedskoj prvoj ligi počinje u travnju, a Čolak će u Malmu surađivati s nekadašnjim danskim napadačem Johnom Dahlom Tomassonom koji klub vodi od siječnja prošle godine. 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter