Search
Close this search box.

Lokomotiva slavljem protiv Varaždina zakomplicirala borbu za ostanak (VIDEO)

Lokomotiva je zadržala izglede za ostanak u najvišem rangu natjecanja. U 30. kolu HT Prve lige izabranici Samira Toplaka su u Kranjčevićevoj bili bolji od Varaždina rezultatom 4:0 (1:0) čime su upisali prvu prvenstvenu pobjedu nakon više od dva mjeseca odnosno devet uzastopnih utakmica. Zanimljivo da su tog 12. veljače također slavili protiv Varaždina, ali u gostima.

Za slavlje momčadi iz Kranjčevićeve ključni su bili prekidi obzirom da su Mate Maleš i Kyriakos Papadopoulos golove postigli nakon kornera u kojima je veliku ulogu imao Josip Pivarić, a završni pogoci su bilo djelo Roka Šimića koji je poentirao s bijele točke te preciznim udarcem sa 17 metara.

Aktualni viceprvak je i nakon ove pobjede ostao na posljednjem mjestu ljestvice, ali mu sad Istra 1961 uz odigranu utakmicu manje bježi samo bod dok Varaždinci uz lošiji međusobni omjer imaju dva boda više. Ekipa Zorana Kastela je današnjim porazom produžila svoj negativni niz na osam utakmica bez pobjede odnosno slast tri boda nisu osjetili već dva mjeseca.

Lokomotiva do prednosti dolazi već u 3. minuti susreta kada je Pivarić ubacio iz kornera, Hadžić je proslijedio loptu do druge stative odakle je Maleš šalje iza leđa Horkaša. Za iskusnog veznjaka bio je to prvi zgoditak ove sezone.


Chaija se u 8. minuti nakon solo prodora izborio za udarac s ruba kaznenog prostora, no vratar Varaždina je dobrom intervencijom ovaj put uspio sačuvati svoj gol.

U 15. minuti Obregon pada u šesnaestercu Lokomotive nakon sraza s Papadopoulosom, ali sudac Pejin, a ni VAR soba nisu smatrali da se radi o prekršaju.

Varaždin je zaprijetio u 23. minuti nakon ubačaja iz kornera Postonjskog, ali udarac Djoua glavom s vrha peterca prolazi malo pokraj suprotne stative. U prilici je potom bio u Đurasek koji je u 27. minuti dobro pucao s dvadesetak metara, no lopta je prohujala kraj vratnice.

Domaćini su prednost povećali u 32. minuti kada je Pivarić nakon kombinacije iz kornera sa Chaijom ubačajem s desne strane uposlio Papadopoulosa koji s vrha peterca šalje loptu u mrežu Varaždina.


Postonjski je u 41. minuti zamalo smanjio prednost domaćina. Pucao je s dvadesetak metara iskosa iz slobodnog udarca, prebacio je živi zid, ali lopta se odbija od stative.

Varaždin je do gola mogao doći u 47. minuti kada je ubačaj Postonjskog iz kornera Posavec vratio na prvu stativu odakle je pucao Djou, no s gol crte loptu izbija Pivarić koji je potom stigao blokirati i drugi pokušaj gostujućeg veznjaka.

Lokomotiva je uzvratila preko Hadžića koji je pored nekolicine igrača Varaždina odlično pucao s dvadesetak metara u 52. minuti, ali lopta pogađa prečku. U istoj minuti je uslijedila nova šansa za goste. Ovaj put je prilici bio Peco koji je šutirao s desetak metara iskosa, a Hendija paradom spašava svoja vrata.

Djou je glavom s desetak metara zaprijetio i u 62. minuti nakon ubačaja iz kornera Postonjskog, ali ovaj put se sigurnom obranom iskazao Hendija. Gosti su preko Benka pucali nakon kornera i devet minuta kasnije kada s gol crte loptu lako izbija Cipetić.

Novoselec je zaprijetio glavom s pet metara u 76. minuti nakon ubačaja Postonjskog, ali lopta prolazi malo pokraj stative.

Sudac Pejin je u 84. minuti pokazao na bijelu točku u korist Lokomotiva nakon što je Pellumbi u kaznenom prostoru srušio Šimića. Upravo je mladi napadač izveo udarac s jedanaest metara te se upisao u strijelce.


Šimić se u strijelce upisao i dvije minute kasnije kada je preciznim udarcem sa 17 metara svladao Horkaša poslavši loptu uz samu suprotnu stativu. Za 17-godišnjeg napadača bili su to prvi zgodici u Prvoj HNL.


Posljednja šansa na susretu pripala je gostima. Benko je u 93. minuti pokušao iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, no nije bio precizan.


Kolo se nastavlja od 18:05 kada se na stadionu Aldo Drosina u Puli igra regionalni derbi Istre 1961 i Rijeke.

Ljestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ranije objavljeno:

U trećoj utakmici programa 30. kola HT Prve lige na stadionu u Kranjčevićevoj s početkom u 16 sati sastaju se Lokomotiva i Varaždin.

Posljednjeplasirani domaćini u sraz ulaze s 20 bodova, dok osmoplasirani im suparnik na kontu ima pet bodova više. U njihova tri međusobna ovosezonska ligaška okrašaja dva puta nije bilo pobjednika (1:1 u 3. kolu u Varaždinu, 2:2 u 12. kolu u Zagrebu), dok je u posljednjem srazu u okviru 21. kola Lokomotiva u Zagrebu slavila pogotkom Josipa Pivarića iz kaznenog udarca. Taj susret upravo je bio i posljednji u kojem su ‘Lokosi’ upisali prvenstveno slavlje, te su od tada u nizu od devet utakmica bez pobjede u kojima imaju aktualni niz od šest ligaških poraza.

Varaždin također duži period ne zna za pobjedu (sedam kola), no nakon četiri poraza u nizu u posljednja tri kola se momčad Zorana Kastela probudila te upisala tri remija (1:1 sa Slavenom doma, 0:0 s Goricom u gostima, 1:1 sa Šibenikom doma).

Domaćini u današnjem važnom susretu zbog ozljeda ne mogu računati na Tucija, Mersinaja, Aliyua i Čelikovića, dok gosti iz istih razloga na raspolaganju nemaju Uratu, Grgeca, Bobana, Posavca i Memiju, a Matija Kolarić nedostupan je zbog akumuliranih opomena.

U najavi susreta strateg Lokomotive Samir Toplak je izjavio: “Napravili smo do sada dosta loših stvari. Sve nam se svelo na tu jednu utakmicu koja je jako bitna. S pobjedom definitivno hvatamo priključak, s pobjedom sam uvjeren da ostajemo u ligi. Tako da trebamo napraviti sve da sutra pobijedimo!”

Kolega mu na suprotnoj strani Zoran Kastel: “Igraju igrači, pobjeđuje kvaliteta, htijenje, volja, želja, srce. Vjerujem da ni mi nismo ništa slabiji, a naša momčad je svjesna da je bolja od Lokomotive i svaki pojedinac je bolji na svakoj poziciji od nogometaša Lokomotive. Naša je namjera odigrati otvoreno, nećemo se orijentirati na obranu, moramo postići pogodak i pokušati doći do pobjede. S njimo bismo već danas mogli mnogo toga riješiti u svoju korist.”

Glavni sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a pomoćnici će mu biti Goran Pataki iz Đakova i Dino Knez iz Osijeka. Četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika, kontrolor suđenja Alojzije Šupraha, a delegat Mladen Žugec. VAR i AVAR suci su Duje Strukan iz Splita i Goran Perica iz Šibenika.

Treneri su se na travnjak odlučili poslati sljedeće sastave:



Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter