Search
Close this search box.

Dinamo okršaje s RB Salzburgom najavio slavljem nad ‘Farmaceutima’ na Maksimiru

U trećoj utakmici programa 11. kola SuperSport HNL-a Dinamo je pred 3 630 gledatelja na Maksimiru rezultatom 4-1 (1-0) svladao Slaven Belupo i tako desetom ligaškom pobjedom stigao do 31 boda na kontu, trinaest više od trenutno drugoplasiranog Osijeka.

U vodstvo je momčad Ante Čačića stigla autogolom Antuna Markovića u 9. minuti, da bi gostima izjednačenje u 59. donio Arber Hoxha. Bruno Petković je u 72. minuti iz kaznenog udarca koji je skrivio Tomislav Božić poentirao za 2-1, a do kraja su ‘posao’ za lidera odradili Petar Bočkaj (81.) i Luka Ivanušec (90.+3′).

Domaćini danas iz zdravstvenih razloga nisu mogli računati na usluge Menala, Boška Šutala i Baturine dok gosti iz istog razloga na raspolaganju nisu imali Jambora i Suška, a Marina je ovaj maksimirski dvoboj propustio zbog akumuliranih kartona.

Dinamo je vrlo strpljivom igrom kontrolirao događanja od prvog zvižduka, a do vodstva su ‘Plavi’ stigli iz prvog konkretnijeg dolaska u posljednju trećinu kada se poslije napada s lijeve strane lopta odbila do Oršića, a od njega naprijed do Drmića koji se sjurio u šesnaesterac i iskosa desno s dvanaest metara gađao suprotni kut, Marković je vrlo loše reagirao te mu je lopta prošla ‘kroz ruke’, pogodila vratnicu i odbila se ponovno do njega, ali 30-godišnji vratar je uspio napraviti još jednu pogrešku pa je promašivši nogom ‘čišćenje’ u konačnici u 9. minuti zatresao mrežu za 1-0 branitelja naslova.

Zaista je bez velikog rizika igrala Čačićeva momčad, konstantno su domaćini tražili prostor prema naprijed, a gosti se uglavnom uspješno branili, dopustivši tek u nekoliko navrata proboj Dinamu do same završnice.

Oršić je u 11. minuti zamalo povisio na dva pogotka prednosti. Iz slobodnog udarca s dvadeset i četiri metra po sredini, matirao je Markovića, ali lopta je umjesto mreže pogodila desnu vratnicu. Osam minuta poslije na kvalitetan ubačaj Ivanušeca s lijeve strane napada, na rubu peterca nečuvan je ostao Ademi no kapetan u padu nije uspio zahvatiti loptu koja je završila malo pored vratnice. Dvije dobre situacije u ovom je periodu imao i Špikić nakon proboja po lijevoj i desnoj strani napada, ali dvaput u samoj završnici pred petercem nije uspio tesitrati Markovića.

Prvu kakvu takvu konkretniju situaciju Slaven je imao u 26. minuti kada je iz igre ispao Perić koji je lošom rekacijom omogućio gostima polukontru, Bosec je u završnici pronašao povratnom loptom Hoxhu, ali njegov udarac s dvadesetak metara završio je pristojno iznad okvira Livakovićevih vrata.

U odličnoj se situaciji u 34. minuti našao Kocijan nakon dodavanja Mioča s lijeve strane napada u prostor, poslije nespretne reakcije posljednje linije ‘Plavih’ lopta je stigla do 24-godišnjaka kojem je u udarac lijevo iskosa sa sedam metara pravovremenim istrčavanjem ‘ušao’ Livaković i tako sigurnom obranom sačuvao mrežu netaknutom.

Do kraja, prilikama generalno siromašnog, prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja pred vratarima te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Dinama.

Nastavak je otvoren promjenom u redovima Dinama, Čačić je umjesto Drmića odlučio na travnjak poslati Petkovića.

Na isteku prve minute drugog dijela Perić je odigrao povratnu loptu za Livakovića koji je bio dosta ležeran u petercu, pa mu je Hoxha pritiskom zamalo napravio veće probleme, no u konačnici je 23-godišnji Kosovar uspio samo okrznuti loptu ne ugrozivši vrata domaćina.

Zekićeva momčad je s odmakom vremena sve konkretnije koristila posjed, pa smo tako do 57. minute vidjeli tri izborena udarca iz kuta gostiju (u prvom dijelu nijedan korner), a svoj izraženo bolji period Slaven je uspio kapitalizirati u 59. minuti.

Igrali su ‘Plavi’ u tim trenucima s igračem manje jer je zbog ozljede iz igre izašao Mišić, a Baturina kao zamjena nije bio odmah spreman. Nakon odbijenog prvog napada gostiju, uslijedio je drugi po desnoj strani, Bosec je nečuvan iskoristio ponuđeni prostor te s dvadeset i pet metara ubacio u šesnaesterac gdje je Ristovski zakasnio zatvoriti Hoxhu koji se na sedam metara prelijepo postavio i glavom pogodio sami desni kut za 1-1 i svoj drugi ovosezonski ligaški pogodak te drugi ukupno u 28. S/HNL nastupu.

Digao je Dinamo tempo igre nakon primljenog pogotka, konstantno bio u posljednjoj trećini i tražio prostor za završnicu, ali gosti su Markovića bez većih problema držali nezaposlenim.

Novu prednost lider prvenstva je stekao iz kaznenog udarca. Strukan pri raspletu akcije u 70. minuti nije vidio start Božića nad Ljubičićem u šesnaestercu gostiju, no na VAR poziv (Vidulin, Pajić) odlazi sam pogledati situaciju koju je uskoro i okarakterizirao dovoljnom za najstrožu kaznu koju je u 72. minuti sigurnim pospremanjem loptu u sami lijevi kut u 2-1 pretvorio Petković. 28-godišnjem napadaču to je bio četvrti ligaški pogodak u sezoni, ukupno 36. u 115. S/HNL nastupu.

Teško je i dalje Dinamo dolazio do čistih situacija iz igre, ali u 77. minuti domaćini ponovno prijete poslije ubačaja iz kuta, Petković je na sedam metara dobio skok i pucao glavom po sredini vrata, a Marković odbijanjem otklonio opasnost.

Ponovnom izraženijom dominacijom u posjedu Dinamo je potpuno ‘primirio’ Slaven u narednom periodu, a u 81. minuti ‘Plavi’ odlaze na dva pogotka prednosti. Oršić je snažno zapucao s dvadeset i pet metara, Marković odbio desno do usamljenog Bočkaja (ušao u 79. umjesto Špikića) koji prvim dodirom prima, a drugim iskosa sa sedam metara pogađa donji suprotni kut za 3-1 i svoj drugi ligaški pogodak u sezoni, ukupno 21. u 203. S/HNL nastupu.

Konačnih 4-1 postavio je Ivanušec u trećoj od četiri minute sudačke nadoknade. Prelijepim je potezom Bočkaj s desne strane napada prebacio posljednju liniju gostiju i proigrao u prosotr Ivanušeca koji je jednako lijepim dodirom iz prve s ruba peterca pogodio suprotni kut za svoj drugi ligaški pogodak u sezoni, ukupno 25. u 170. S/HNL nastupu.

Dinamo je sraz s Istrom u Puli u sljedećem kolu odgodio zbog europskih izazova, pa je tako sljedeća obveza ‘Plavih’ gostovanje kod RB Salzburga (srijeda, 18:45) u okviru 3. kola skupine E Lige prvaka. ‘Farmaceuti’ u 12. kolu na svom Ivan Kušek Apaš stadionu dočekuju Osijek koji je ranije danas rezultatom 4-1 svladao Lokomotivu u Gradskom vrtu.

Program 11. kola zaključuje se sutrašnjim okršajima Rijeke i Hajduka na Rujevici (15:00) te Šibenika i Gorice na Šubićevcu (17:30).

Ljestvica

Standings provided by SofaScore

Ranije objavljeno:

U trećoj utakmici programa 11. kola SuperSport HNL-a Dinamo s početkom u 19:30 na Maksimiru dočekuje Slaven Belupo.

Aktualni prvak i lider prvenstva u okršaj ulazi s omjerom od devet pobjeda i jednog remija u deset odigranih ligaških utakmica ove sezone, jedina momčad koja je uzela bod protiv ‘Plavih’ je Varaždin (1-1 u 4. kolu). ‘Farmaceuti’ su nakon vrlo učinkovitog otvaranja sezone i posljednjeg niza od pet susreta bez poraza (tri pobjede, dva remija) u zadnja tri ligaška izazova upisali poraze od Hajduka (5-1) i Istre 1961 (0-3) te (1-0) slavlje nad Varaždinom.

Domaćini danas iz zdravstvenih razloga ne mogu računati na ulsuge Menala, Boška Šutala i Baturine dok gosti iz istog razloga na raspolaganju nemaju Jambora i Suška, a Marina ovaj maksimirski dvoboj propušta zbog akumuliranih kartona.

Strateg Dinama, Ante Čačić, koji je prije dva dana proslavio 69. rođendan, u najavi dvoboja kratko je izrazio želju za održavanjem dobre atmosfere koja vlada u momčadi: “Slaven je prošle sezone u prvom kolu napravio veliko iznenađenje na Maksimiru i svakome može stvoriti probleme. Sada smo fokusirani na domaće natjecanje i napravit ćemo sve da i utakmicu sa Slaven Belupom apsolviramo na nanjbolji način. Želimo sva tri boda kako bismo zadržali dobru atmosferu koju imamo od početka”.

Umjesto ‘viroznog’ Zorana Zekića u ime gostiju današnju je utakmicu najavio 38-godišnji pomoćnik Želimir Mešnjak: “Iskoristili smo dobro ova dva tjedna i Dinamo čekamo u dobrom raspoloženju. Imamo određenih problema s ozljedama i virozama, ali ako budemo kompaktni i pravi možemo nadomjestiti sve. O Dinamu ne treba previše govoriti jer se praktički sve zna. Iskoristit će svaku grešku i na to moramo biti spremni”.

Glavni sudac dvoboja na Maksmiru je Duje Strukan iz Splita, a pomoćnici će mu biti Alen Jakšić iz Splita i Ivan Starčević iz Brezovca. VAR konzole pripale su Marinu Vidulinu iz Kanfanara i Luki Pajiću iz Rijeke. Ulogu četvrtog suca odradit će Ivan Bebek iz Rijeke, delegata Dario Mrzljak (Draganići), a kontrolor suđenja bit će Tomislav Petrović (Valpovo).

Treneri su se na teren od prve minute odlučili izvesti sljedeće sastave:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter