Darko Raić-Sudar ostaje na klupi Istre 1961

Darko Raić-Sudar
Foto: NK Istra 1961
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Darko Raić-Sudar sa pomoćnikom Nenadom Bastom će voditi Istru 1961 u idućoj prvenstvenoj sezoni. Dosadašnji privremeni trener je tako odlukom vodstva kluba predvođenog Michaelom Gloverom postao trajno rješenje na klupi kluba s Drosine.

The Ultimate Managed Hosting Platform

45-godišnjak je prethodno bio trener u omladinskoj školi i pomoćni trener, a tijekom netom završene sezone dva je puta privremeno vodio Zeleno-žute. Prvi put nakon odlaska Gorana Tomića u Kinu, a potom i u završnici sezone nakon razlaza kluba sa Marijom Totom.

Tom prilikom je u pet susreta upisao po dvije pobjede (RNK Split, Inter-Zaprešić) i dva poraza (Rijeka, Osijek) te jedan neriješen ishod (Inter-Zaprešić). Kao igrač je bio veznjak te član Cibalije, Osijeka, Maccabi Netanya, Bnei Yehude i Istre 1961 u kojoj se kao kapetan 2008. godine oprostio od aktivnog igranja.

Nakon preuzimanja dužnosti Raić-Sudar je za službene stranice kluba izjavio:

Treba biti realan i pošten i reći da nije mala stvar da ti netko ponudi biti trener u Prvoj ligi u kojoj ima samo deset trenerskih mjesta. U srijedu moramo u Zagreb na osvježavanje licenci i kada se dođe tamo se vidi koliko je to trenera, puna dvorana ljudi. Dobiti priliku biti jedan od deset trenera u prvoj ligi je za mene privilegija, nešto posebno. Uz to ide i velika odgovornost jer je Pula moj grad, tu mi je obitelj, tu živim i ostat ću živjeti. Zbog svega toga je biti trener ovdje je za mene nešto posebno i drugačije. To je veliki izazov za mene. Prije sam bio pomoćni ili privremeni trener, ali ovo sada je nešto sasvim drugo. Sada trebamo vidjeti na koje igrače možemo računati i koje pozicije moramo popuniti. To je jako bitno i moramo to odraditi što prije, a ako to odradimo kako treba onda će kasnije biti puno lakše. Na neki način prednost za mene je da sam već dugo ovdje i da poznajem sve ove igrače. Jasno mi je kako će i ova sezona biti vrlo zahtjevna i teška i zato ne smijemo pogriješiti u selekciji igrača. Malo je vremena, a puno posla. Znamo koji igrači nam ostaju i samo treba nadograditi momčad. Ako to uspijemo bit će nam puno lakše.

Zahvalio se i direktoru kluba Michaelu Gloveru:

Svakako se zahvaljujem direktoru Gloveru koji mi je dao priliku. Ja sam direktoru još zimus rekao da sam zainteresiran postati trener, ali on je ipak odlučio dovesti drugoga i ja sam to prihvatio. Sada kad smo razgovarali me pitao jesam li još uvijek zainteresiran, a ja sam mu pozitivno odgovorio. Zahvaljujem mu se na prilici jer stvarno nije mala stvar da ti netko ponudi da budeš trener u prvoj ligi. Moram maksimalno iskoristiti ovu priliku i pokušati napraviti bolje od ovog što imamo danas.

Glover je pak rekao:

Itekako sam zadovoljan što mogu pružiti zasluženu priliku Darku Raić-Sudar na poziciji prvog trenera NK Istre 1961. U prošlosti je Darko već bio zainteresiran za poziciju glavnog trenera, ali tada sam bio mišljenja da nije u mogućnosti prihvatiti sve izazove koje to mjesto nosi te mu iznio svoje razmišljanje da se treba nastaviti razvijati kao trener i na neki način ga izazvao da napreduje. Prihvatio je izazov i jako napredovao u posljednjih godinu dana te sada nemam nikakvih sumnji da može pozitivno nastaviti graditi na temeljima koje su postavili Goran Tomić i Marijo Tot i pokrenuti uzlet prema višim dostignućima od impresivnog osvojenog šestog mjesta ove sezone. Smatram da je Istrina budućnost svijetla.

Istra 1961 s pripremama za novu sezonu počinje 10. lipnja. Nakon testiranja koja će odraditi u Puli kratkotrajno odlazi u Umag, a glavni dio priprema će odraditi u Sloveniji.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter