Search
Close this search box.

I kad gube i kad tuku…

Foto: Mario Braić

Puno lipše je pivati “koliko volim ja tvoje pobjede”, ali kako ljubav nema kraja, Hajduk ima dovoljno i drugih pjesama. Jedna od njih je, uz ovu iz naslova i “ako ne postaneš novi prvak ti”. Repertoar je različit, ovisno o prigodi, a stvarane su iz svih mogućih i nemogućih stanja na terenu. Navijačima Hajduka nitko ne može ni blizu doći onoj titulu najboljih navijača na svijetu, ali eto, teren nikako da pokaže isti žar.

Karoglan je vratio klub na željeni put, nakon teškog lutanja pod Lekom, ali prvi poraz je osvjestio sve kako nogomet ima svoje zakonitosti u kojima ti ni Svevišnji ne može pomoći ako ništa ne pokažeš na terenu.

Naravno, ništa nije izgubljeno. Trka u troje traje i dalje, ali s dijametralno suprotnim osjećajima. Odjednom je Rijeka ta koja puca od samopouzdanja, Dinamo s probuđenom nadom, a Hajduk dužnik koji mora nešto dokazati. Karoglanu ovaj put ne pada na pamet najaviti utakmicu kao onu “koja neće ništa odlučiti”. Iako, stvarno i neće. Jer Bože moj ima još “dovoljno kola do kraja”.

Zanimljiva je činjenica kako bi Hajduk u slučaju novog poraza imao točno bodova kao i prošle sezone nakon 21. kola, 41. Ipak, treba gledati pozitivno jer se samo tako može održati vjera, a i koncentracija za pobjedu.

Nema Sahitija, Livaje, Dialla i Sigura uz već ranije odsutne Ferra, Melnjaka i Perišića, a Osijek će pred punim stadionom htjeti osvetu za poraz iz prvog dijela. Za razliku od prvog kola nastavka ovaj put karte i nisu posložene u Hajdukovu korist. Trebati će dobro, dobro, preorati teren. Pokazati i dokazati kvalitetu. I ne zaboravite, možda ni to neće biti dovoljno jer nogomet nekad može biti i okrutan.

Osijek nije ni približno jak kao Rijeka i praktički se još uvijek traži pod Zekićem, a u ovom susretu žele pokazati kako pripadaju gornjem domu. Svakako će im želja biti čvrstim blokom oteti balun Bilima i brzo ga proslijediti put Miereza. Uostalom, protiv Rudeša su u prvom kolu imali 84 pokušaja dugih dodavanja, od čega čak 61% uspješnih. Ipak, nakon 30 minuta igre i vodstva Osijeka 2-0, posljednji na tablici je igrao potpuno ravnopravno s domaćinom. U određenim su trenutcima i dominirali.

Hajduk pobjedom vraća stvari na staro. Uz lakši raspored i niz pobjeda može ponovno postati prvi favorit prvenstva. Samo, u svakoj, baš svakoj utakmici, mora to i opravdati.

Tada će se na kraju s tribine u velikom veselju oriti “Svetog Duje, zvona zvone da pozdrave šampione…”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter