Ponovno odgođena presuda u slučaju Vušković

Screenshot: You Tube

Njemački nogometni savez i sudac Stephan Oberholz ponovno su odgodili presudu u slučaju u kojem se mladog hrvatskog reprezentativca i nogometaša HSV-a Marija Vuškovića tereti za uzimanje dopinga, objavio je Hamburger Morgenpost. Nove konzultacije će se provesti kroz najduže sljedeća dva tjedna nakon čega će presuda biti objavljena u pismenom obliku. Vušković je i danas imao saslušanje pred tijelima saveza koje je potrajalo više od tri sata, no odluka na koncu nije izrečena.

“Nevin sam i zajedno s obitelji odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti. Također se bojim da sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Želim da nitko ne prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim se zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene”, rekao je na saslušanju sa suzama u očima. 

Vušković je privremeno suspendiran od studenog prošle godine kada je bio pozitivan na eritropoetin. U prosincu je i B uzorak bio pozitivan, a mladi stoper je da dokaže svoju nevinost bio podvrgnut čitavom nizu testova pa je tako prošao detektor laži u Engleskoj koji sugerira da je vjerojatnost za namjerno korištenje dopinga u njegovom slučaju manja od jedan posto. U studenom je pak u bolnici u Hamburgu bio podvrgnut skeniranju kože kako bi pokazao da na njegovom tijelu nema tragova korištenja hipodermnih igala.

U slučaju da bude proglašen krivim prijeti mu suspenzija do četiri godine, ali i mogući kazneni postupak obzirom da je uzimanje dopinga u Njemačkoj kaznenog djelo.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter