Search
Close this search box.

Proljeće uz Jadro

Svi na Bilankušu! viče Stipe Plazibat, čije vam ime može biti poznato po tome što su jedne sezone na čitavom svijetu po broju postignutih golova bolji bili tek Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Stipe je prošao svijeta, nazabijao se golova, ali se nakon friškog završetka profesionalne nogometne karijere vratio kući, u svoj Solin. Na Bilankuši pušu neki novi vjetrovi, i Stipe – koji je sada preuzeo ulogu sportskog direktora MNK Solin – samo je jedan reful tih entuzijastičnih promjena u MNK Solin 1980.

Aktualna sezona krenula je daleko od idealne za klub, jedan od rijetkih futsal kolektiva u Hrvatskoj koji – osim tradicije na hrvatskoj futsal sceni – ima i svoju vlastitu dvoranu na dispoziciji. Na Bilankuši se jesenas, nakon što je klub izborio premijerni plasman u 2. HMNL Jug, ruku na srce nisu nagledali pobjeda: polusezonu su završili uvjerljivo posljednji, sa samo tri boda iz 11 susreta. To je bio i znak da se neke stvari ipak trebaju promijeniti, pošto u Solinu nisu željeli da im taj premijerni skok u viši rang bude i početak i kraj ambicija. A one su porasle: tijekom pauze kadar je osvježen nekim probranim imenima, poput braće Milana i Connora Simpsona iz MNK Meje, Marina Vučemilovića-Grgića iz MNK Mejaši, Piera Butorovića iz AFC Universitasa te Luke Jurića iz MNK Podstrane. Lokalna pojačanja dobili su i u vidu mladog i talentiranog trenera Mate Roića, a svima zajedno prvi zadatak podignuti razinu igre i kompetitivnosti, kojima bi osigurali za početak ostanak u 2. HMNL Jug.

Međutim, velike i korijenite promjene dogodile su se i u samom vodstvu MNK Solina. Uz predsjednika kluba, Josipa Ercegovića i spomenutog Stipe Plazibata, u aktivan rad kluba uključili su se i Marko Rašić te Vedran Duvnjak: sve odreda mladi i ambiciozni ljudi kojih ne pogoni profit ni interes – jer su u radu kluba striktno volonterski – već ljubav prema Solinu i strast prema sportu. A kako su dugoročne ambicije velike, potreban je i dodatni kadar: tako je kao službeni Plazibatov pomoćnik na poziciji sportskog direktora priključen i Mirko Kapetanović, dobri duh Solina i cijele Dalmacije, čije avanture već dugo pratimo po društvenim mrežama. U njegove pregovaračke sposobnosti teško je posumnjati.

Dok je njihov kratkoročni rezultatski cilj vezan uz ostanak u ligi, mlado društvo ima itekakve ambicije organizirati rad kako bi dugoročno profitirali i MNK Solin, ali i čitava nemala sredina, koja je uvijek bila bazen talentiranih (malo)nogometaša. Tako navode da im je plan osnivanje futsal akademije, kako bi klub podignuo razvoj mladih lokalnih igrača na što veću razinu, a s njima i ambicije na terenu. Smatraju da Solin svakako zaslužuje mjesto i među samom elitom futsala u Hrvatskoj, i sada usmjeravaju svoj rad i fokus na podizanju organizacije na razinu potrebnu da naprave takav iskorak.

Za to, svima je jasno, treba podrška. Zahvaljulju se iskreno svojim sponzorima, kao i Gradu Solinu, koji su zajednički stali u svojim gabaritima kako bi podržali projekt. Dok naglašavaju kako im je među ciljevima sigurno financijska samoodrživost, mladići iz MNK Solina svakako pozivaju sve zainteresirane sponzore, koji bi voljeli postati dio solinske sportske budućnosti na krilima mladih i ambicioznih ljudi, da se priključe i daju svoj obol. Također, poziv nije ograničen isključivo na sponzore, već na bilo koga tko ima volje i želje postati dio ove zaista lijepe nove priče uz Jadro.

A da njihov rad već daje ploda govore i dvije vezane pobjede na samom startu drugog dijela sezone, protiv MNK Bačvica i MNK Murtera. To je, naglašavaju, tek mali ali ilustrativni korak prema naprijed, za koji se nadaju da će postati siguran trk u bolju budućnost. I baš zato, kako kažu sami, svi na Bilankušu: jer imat ćete što vidjeti.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter