Sudačka komisija: Kolarić pogriješio na štetu Hajduka, Kocijan i Mesa trebali biti isključeni

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza objavila je svoja tumačenja i interpretacije određenih situacija iz programa 10. kola SuperSport HNL-a.

U ‘sudačkoj analizi’ iz spomenutog kola komisija je izdvojila tri susreta i četiri situacije, presudivši da je sudac utakmice Hajduk – Istra 1961 (2-2) počinio jasnu i očitu pogrešku nedosudivši kazneni udarac za Hajduk u 10. minuti, pri čemu je pogrešku počinila i VAR postava predvođena Zdenkom Lovrićem ne reagiravši na propust glavnog suca.

Što se očitih pogrešaka suca tiče izdvojeni su još propusti Ante Čuline koji je u srazu Slaven Belupa i Varaždina (1-0) propustio dodijeliti drugu opomenu Mateu Kocijanu i isključiti ga u četvrtoj minuti nadoknade drugog dijela, te Frana Jovića koji je u okršaju Rijeke i Šibenika (0-0) primjenom istog pravila nogometne igre propustio isključiti Juana Mesu u 32. minuti utakmice.

Sudačka analiza 10. kola SuperSport HNL-a

HAJDUK – ISTRA 1961

Sudac: Patrik Kolarić. Pomoćni suci: Marjan Tomas i Kristijan Novosel. VAR sudac: Zdenko Lovrić.

  1. minuta: Sudac utakmice neispravno je procijenio incident unutar kaznenog prostora Istre 1961 kad je branič Istre 1961, u želji da igra loptom, počinio prekršaj “saplitanja” nakon kojega je sudac trebao dosuditi kazneni udarac. KNS HNS-a odluku suca smatra “jasnom i očitom pogreškom”, a sukladno protokolu, intervenciju VAR suca obaveznom.
  2. + 7. minuta: Procjena suca utakmice “dopustiti nastavak igre” nakon neospornog kontakta braniča Hajduka i napadača Istre 1961 unutar kaznenog prostora Hajduka ispravna je odluka. Razmatrajući intenzitet te činjenicu da branič nije odgovoran za kontakt, već je napadač iskoračio u smjeru kretanja braniča koji nije mogao izbjeći isti, KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra prekršajem PNI-e dostatnim za dosuđivanje kaznenog udarca.

SLAVEN BELUPO – VARAŽDIN

Sudac: Ante Čulina. Pomoćni suci: Dario Kolarević i Ivan Starčević. VAR sudac: Tihomir Pejin.

  1. + 4. minuta: Sudac nije prepoznao prekršaj igrača Slaven Belupa br. 17. Incident se smjernicama PNI-e razmatra kao prekršaj “gaženja”, jasno nesmotren i obavezno disciplinski kažnjiv opomenom. S obzirom na to da je isti igrač prethodno opomenut na utakmici, sukladno PNI, trebao je biti drugi put opomenut i isključen iz igre.

RIJEKA – ŠIBENIK

Sudac: Fran Jović. Pomoćni suci: Hrvoje Radić i Luka Pušić. VAR sudac: Mario Zebec.

  1. minuta: Sudac utakmice ispravno je interpretirao pravilo “prednosti” u razvojnom napadu Rijeke. Prekršaj koji prethodi primjeni prednosti počinio je prethodno opomenuti igrač Šibenika br. 2. Smjernicama PNI-e počinjeni prekršaj se razmatra nesmotrenim zbog “očite namjere” i “nemogućnosti” igre loptom. Nakon završetka akcije igrač Šibenika br. 2, sukladno PNI, trebao je biti drugi put opomenut i isključen iz igre.
Standings provided by SofaScore

Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter