Zbog koronavirusa odgođena utakmica Hajduka i Slaven Belupa

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zbog zaraze koronavirusom kod pet igrača i dva člana stručnog stožera Hajduka došlo je do odgode susreta 21. kola HT Prve lige u kojem su Bili u nedjelju trebali ugostiti Slaven Belupo. Podsjetimo da su se četiri nogometaša Hajduka ovog tjedna uoči Jadranskog derbija vratila iz Opatije u Split obzirom da su na dan utakmice pokazivali simptome bolesti.

Zbog navedene situacije nadležni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije propisao je da svi igrači i članovi stručnog stožera zajedno sa sportskim direktorom, a koji su zajedno bili na putovanju u Rijeci i Osijeku, moraju u samoizolaciju. Iz kluba su najavili da nastavljaju s testiranjem kako bi se utvrdio točan broj zaraženih osoba.

Prema novim pravilima Hrvatskog nogometnog saveza, koja vrijede od početka 2021. godine, više se ne gleda broj igrača kojima je propisana mjera samoizolacije nego do odgode utakmice može doći ako najmanje pet nogometaša jednog kluba ima pozitivan nalaz na koronavirus. Sukladno tome povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni odlučio je dopustiti odgodu utakmice, a novi termin odigravanja odredit će naknadno.

Upitno je i hoće li doći do odgode susreta 22. kola HT Prve lige u kojem Hajduk, u nedjelju 21. veljače, u najvećem derbiju hrvatskog sporta na Poljudu treba odmjeriti snage s Dinamom.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email