Zdravko, evo odgovori na pitanja koja te muče…

N1 Screenshot
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na danas održanoj konferenciji za medije, osim o blokiranom računu Dinama od strane Dražena Ladića (što otvara kojekakva pitanja kojima ćemo se pozabaviti u bližoj budućnosti) – Zdravko Mamić nam je (i sebi samome) postavio mnoga pitanja.

>> Zar se hrvatski nogomet zaista sveo na njegove konferencije za medije?

Kako je čovjek izgledao kao da mu treba pomoć, tj. da zapomaže za odgovorima na pitanja i teze koje ga tište toliko da je ponovno bio primoran sazvati izvanrednu konferenciju za medije, odlučili smo mu malo pomoći.

Ja nisam taj koji sam dijelio navijače. To je laž. To je manipulacija i jedna laž koja se stalno ponavlja.
Ajde, ajde Zdravko… Tko je financirao rad BBB Fan Cluba?

Je li normalno da dvije godine repka nije igrala u svojoj zemlji pred svojim navijačima?
Je li normalno da je u Splitu, drugom gradu po broju stanovnika u zemlji i s najboljim stadionom, repka igrala dvije natjecateljske utakmice u posljednjih dvadeset godina (1997. Danska, Slovenija, 2011. Gruzija, 2015. Italija pred praznim stadionom)? Je li normalno da je repka u posljednjih dvadeset godina više puta igrala u Londonu nego u Splitu?

Što se tiče famoznih dviju godina bez navijača, u prijevodu pričamo o 5 utakmica zabrane za gledatelje, od čega su dvije rezultat ‘svastike’ na Poljudu. Preostale tri plod su ljubavi prema domovini, koja se nekim čudom u posljednje vrijeme tako više ne iskazuje. Sve je počelo s Norveškom u ožujku 2015., kada je HNS zbog povika ‘Za dom spremni’ kažnjen jednom utakmicom bez gledatelja, a nastavljeno u prijateljskom ‘maratonu’ s Izraelom i Mađarskom u ožujku 2016., kada je krovna nogometna kuća (ponovno zbog povika ‘Za dom spremni’) odrezala dvije utakmice bez publike.

Jedino mjesto gdje imate nekakvo pravo je sudnica – kazao je i rekao je da je Uskokovo ispitivanje ilegalno, nezakonito jer ne budu prisutni odvjetnici i ono se ne snima, a da se s takvim iskazom dođe na sud.
Proces ispitivanja u USKOK-u je propisan Zakonom o kaznenom postupku, tako da isti nikako ne može biti ilegalan. S druge strane ustrojstvo nogometnog saveza je također bilo propisano zakonom, a HNS se po istom (da prostite) ispišao, i to na konferenciji za medije pred cijelom javnosti.

Dinamo, jamčim vam životom mojih kćeri, danas nije dužan niti jednu lipu. Ali će u ljeto Dinamo biti dužan 30 milijuna eura! Jer je naša poslovna godina 30 milijuna eura. Vrlo je jasno da će Dinamo biti 30 milijuna eura u kreditu pod uvjetom da ne prodamo u zimi, ili prije igranja u Europi. Ali nema tog novca nego da likvidnost financirate iz budućih prihoda. Ako netko mene otjera odavde, onda će se desiti za tri mjeseca da neće biti Dinama.
Ovu matematiku na žalost ne možemo pojasniti. Danas nije Dinamo dužan ni lipe. Na ljeto će biti dužan 30 milijuna eura. Novac će se dobiti kreditom, a zaraditi od budućih prihoda. Ako Mamić ode onda za tri mjeseca neće biti Dinama, jer neće biti budućih prihoda? Kredita? Žao nam je ne možemo pomoći…

Prodana duša je Modrić, Lovren i drugi. Zašto?
Zato što su, prema optužnici, svojevoljno sudjelovali u izvlačenju desetaka milijuna kuna iz Dinama i proslijedili ih obitelji Mamić.

U jednoj optužnici stoji da je Zdravko Mamić formirao zločinačko udruženje i izvukao novac iz Dinama, a Dinamo je na to platio porez, kao i u slučaju Modrića i Lovrena.
Bez obira što urbana legenda kaže da Al Capone nije platio porez, pa je zato završio u zatvoru, a ne zbog kriminala, krijumčarenja i ubojstava – to što je plaćen porez na dohodak Lovrenu i Modriću iako im, prema optužnici taj novac ne pripada jer je aneks potpisan mjesecima nakon transfera, to ne znači da je nešto legalno. Ako bi diler drogom platio porez na zaradu – ne znači da je njegov posao legalan. Zar ne?

Uostalom, koliko nam je poznato; na transakciju – Modrić podigne 50-ak milijuna kuna sa šaltera i pljune na ruke Mamiću – nije plaćen porez.

Kako je moje suđenje pravično, kada putujemo svaki put 300 kilometara u Osijek jer poznam nekoliko sudaca?
Kada je nekoliko sudaca (i sutkinja) prisluškivano od strane tajne službe zbog moguće zlouporabe položaja, i to u vidu suradnje sa Zdravkom Mamićem, HNS-om i Dinamom – teško da se radi baš o “poznavanju”… Zanimljivo je primjetiti da su sudska poznanstva kojima se hvalio naglo splasnula od posljednje ‘splačina konferencije’ – “Ja sam prijatelj sa svim predsjednicima Županijskih sudova u Hrvatskoj. Sa svima, pa šta sad.” -21.07.2016.

Imam li ja pravo na rad? Kako ću ja prihodovati ako ću ja biti danima na tom sudu?
Kako ste krenuli s držanjem govora u sudnici, zbog čega vas sudac stalno opominje i udaljava, sumnjamo da ćete morati odlaziti u Osijek.

Zašto je normalno da Hajduk da postotak od transfera Vlašiću, a kada to Mamić napravi – to nije normalno?
Zato što je navedeni ugovor potpisan prije nekoliko godina, zato što je ovjeren od strane predsjednika Uprave Hajduka, sportskog direktora i Nadzornog odbora kojeg biraju članovi. Ugovor je također i ovjeren odmah nakon potpisa (prije par godina) i nalazi se u arhivi HNS-a. Jedna od bitnih stavki je ta da novac dobivaju Nikola Vlašić i njegova obitelj, i teško je povjerovati da će ga na nekom opskurnom šalteru dati sinu Marina Brbića ili prebaciti na firmu koja će se osnovati dogodine.

S druge strane, aneks kojeg su Modrić, Lovren i tko zna tko još potpisivali ima samo Zdravko Mamić. Novac nije ostajao navedenim igračima nego je završavao u rukama obitelji Mamić ili offshore tvrtkama. Postoje ozbiljne indicije da su aneksi potpisivani naknadno (mjesecima nakon transfera), a ne godinama prije. Uz sve navedeno pričamo o novcu koji je nastajao i kolao u trokutu Mamić agent-Mamić Dinamo-Mamić agent, što je evidentatn sukob interesa. Je li sad jasnije?

Nije normalno da igrači u Dinamu imaju od 300.000 eura naviše plaću, a da žele pobjeći iz Dinama. Iz prelijepog Zagreba. Svi govore da je Zagreb najljepši grad u kojem su živjeli, da je Hrvatska predivna država. Pa zašto onda žele pobjeći?
Situacija je takva već godinama, pa ranije nisu željeli pobjeći – možda zato što znaju da će do ljeta, kako ste rekli – Dinamo biti u minusu 30 milijuna eura?

Kako ću vjerovati u sustav i čelništvo koje zna godinama da se nad mnom vrši nasilje i teror, živog me se hoće u grob, sa svake fasade vrišti “Ubij Mamića, zakolji Mamića”… Nitko ništa ne poduzima. Od koje policije ja očekujem zaštitu?
Kako od koje policije? Pa valjda od one koja vam je posudila dosjee fizičkih osoba da možete njima mahati na nacionalnoj televiziji. Čuj, koje policije…

Eto Zdravko, da ne kažeš da nismo nikad ništa napravili za tebe.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter