Search
Close this search box.

Jurica Poldrugač dogovorio suradnju s Varaždinom

Varaždin će u nastavku sezone biti jači za Juricu Poldrugača koji je stavio potpis na ugovor koji vrijedi do konca svibnja 2026. godine. Poldrugač, rođen 10. kolovoza 1997. u Koprivnici, je, logično, prošao školu Slaven Belupa i Koprivnice, skačući tipično ovisno o uzrastu između ta dva kluba. Na kratko je sa 16 godina otišao u Slogu iz Koprivničkog Ivanca, pa se, prije nego što je uopće uspio nastupiti, par mjeseci nakon vratio u Slaven. Ne naročito standardan u kadetima, nametnuo se opet u juniorima, igrajući još kao ulazni junior u rotaciji i za drugu momčad Slavena u Međužupanijskoj NL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica 2014/15, gdje je u 17 nastupa zabio sedam golova. Nije, se, međutim, izborio za ugovor, pa je otišao u Zagreb, igrati za trećeligaško Trnje.

Nakon dvije godine u rotaciji, gdje je u 50 nastupa (25 startova) zabio 11 golova, prešao je u drugoligašku Kustošiju gdje je nastupio tek dva puta na jesen 2018. Na zimu prelazi u Hrvatski Dragovoljac, ali nije ni tamo došao do minutaže – puno grijanja klupe i tek tri ulaska u igru. Uzima ga potom nadobudni trećeligaš Tehničar iz Cvetkovca, puno bliže kući, i tamo je opet u rotaciji – i zabio jedan gol u 9 nastupa. Na zimu pred COVID seli dalje, natrag u Trnje, i zabija dvaput prije nego što je sezona prekinuta. Iduće sezone ostaje u zagrebačkom klubu, pogodili ste, u rotaciji, i zabio još četiri gola u 24 nastupa.


Na ljeto 2021. odlazi prvi put igrati u inozemstvo, u trećeligaški (Regionalliga Mitte) klub Allerheiligen – i tamo je napokon procvao, počeo je u svih 30 nastupa te sezone i zabio 15 golova, uz devet asistencija, kao krilni igrač! Odmah ga je uzeo drugoligaški SV Lafnitz, gdje je nastavio s dobrom formom – u prvoj sezoni s lijevog krila zabio 13 puta u 30 nastupa, uz četiri asistencije, da bi ove jeseni tome pridodao po četiri gola i asistencije, u 15 ligaških nastupa. Poldrugač je okolnim putem dobio priliku pokušati se nametnuti u najvišem razredu hrvatskom nogometa. Ako nekako uspije ponoviti brojke iz drugog austrijskog ranga nitko sretniji od Varaždinaca!


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter