Kultna 22: Strašna razlika države i Hajduka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Posljednjih tjedana sam ionako sav živčan, ni sam ne znam u potpunosti zašto. Jasno, ne pomaže ni Hajduk u smirivanju, ali ipak većinom pripisujem sve nekakvom proljetnom bunilu, pa i ozljedu noge zbog ispucavanja bijesa na lokalnom zidu. Toliko sam nešto krivo nabrijan bio da sam se već pitao je li pametno da uopće pišem Kultnu 22 dok se ne primirim donekle.

The Ultimate Managed Hosting Platform

I onda, tako već pripremljeno manita me ovaj tjedan jedan događaj dodatno izbio iz cipela. No, dan dva poslije sve se izokrenulo te je arhetipski bijes zamjenio jedan čudan oblik ponosa. Dakle, biti u državi u kojoj potpredsjednica Vlade očito otvoreno pogoduje jednoj interesnoj skupini, a nema političkih i kaznenih sankcija za to mi je teško sranje. Spoznaja zašto ljudi bježe u Irsku. A još mi je gadnije bilo čitati pojedine novinare kako je brane, iako će sutra pisati epopeje o Švedskoj koja najuri ministricu samo jer je čarape kupila na službenu karticu. Ovdje su “čarape” bile teške desetke milijuna kuna plusa za tu partitokratsko tehnokratsku oligarhiju, a vjerojatno milijarde minusa za naš proračun. Baš me puknuo deja vu iz sportskog novinarstva, šljam u obrani likova i djela bagre.

Ali onda me oprao ponos. Pogledam se u ogledalo jedno jutro i pomislim “Piksi, jebote, živiš u ovom društvu s klubom koji zbog etičkih normi će najuriti prvog čovjeka”. Dakle, rezimirajmo, Hajduk je zbog plaćanja pića i provoda ljudima koji to nisu zaslužili odlučio da je vrijeme za odlazak predsjednika. U državi drugi čovjek Vlade zasere milijarde protektirajući svoju svitu, i nikome ništa. Gospodo i dame moje, Hajduk je već Švedska za ovo društvo.

Ovdje se moram prisjetiti riječi pokojnog Pekara. “Ako padne lopovluk, nerad i nemar u Hajduku, na jednom čvoru kao što je taj – onda pada i u državi”. Mislim da bi nakon ovih posljednjih desetak dana mogli reći Čabi, da je tu s nama, da jeste, da je pao u Hajduku. I ovo pobrojano, ali čak i nemoral. I da svi zajedno sad moramo nastaviti, kako bi po samoj inerciji, jednog dana, pao i u državi.

Stanislav Mamić Piksi


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter