Search
Close this search box.

Održan ždrijeb Lige nacija – Vatreni u skupini s Portugalom

Twitter/UEFA Nations League

Parizu je održan ždrijeb četvrtog izdanja UEFA Lige nacija. Riječ je o natjecanju koje je ustanovljeno kako bi zamijenilo prijateljske utakmice, a u kojem su europske reprezentacije grupirane u četiri jakosna ranga s mogućnosti napredovanja odnosno relegacije unutar njih. Na osnovu ostvarenog rezultata u Ligi nacija moguće je i dobiti kartu za doigravanje za plasman na Europsko odnosno Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je najveći uspjeh u Ligi nacija ostvarila prošle godine kada je u finalu natjecanja nakon slabijeg izvođenja udaraca s 11 metara poražena od Španjolske. Na osnovu tog rezultata je zajedno s braniteljem naslova, Italijom i Nizozemskom u današnjem ždrijebu ostvarila plasman u prvu jakosnu grupu lige A pa s njima nije mogla biti u istoj skupini.

Ples kuglica je odlučio da će izabranici Zlatka Dalića u grupi A1 odmjeriti snage s Portugalom, Poljskom i Škotskom.

Ždrijeb lige A UEFA Lige nacija:


Grupna faza natjecanja se igra kroz šest kola u rujnu, listopadu i studenom ove godine. Prva dva mjesta u skupini donose plasman u četvrtfinale natjecanja koje je na rasporedu u ožujku 2025. godine. Završni turnir četiri najbolje reprezentacije je predviđen za lipanj iste godine. Trećeplasirani ide u doigravanje za ostanak u ligi A dok posljednji u grupi ispada u ligu B.

Kompletan ždrijeb:

Zadnje objavljeno

Twitter