Search
Close this search box.

Održan ždrijeb Lige nacija – Vatreni u skupini s Portugalom

Twitter/UEFA Nations League

Parizu je održan ždrijeb četvrtog izdanja UEFA Lige nacija. Riječ je o natjecanju koje je ustanovljeno kako bi zamijenilo prijateljske utakmice, a u kojem su europske reprezentacije grupirane u četiri jakosna ranga s mogućnosti napredovanja odnosno relegacije unutar njih. Na osnovu ostvarenog rezultata u Ligi nacija moguće je i dobiti kartu za doigravanje za plasman na Europsko odnosno Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je najveći uspjeh u Ligi nacija ostvarila prošle godine kada je u finalu natjecanja nakon slabijeg izvođenja udaraca s 11 metara poražena od Španjolske. Na osnovu tog rezultata je zajedno s braniteljem naslova, Italijom i Nizozemskom u današnjem ždrijebu ostvarila plasman u prvu jakosnu grupu lige A pa s njima nije mogla biti u istoj skupini.

Ples kuglica je odlučio da će izabranici Zlatka Dalića u grupi A1 odmjeriti snage s Portugalom, Poljskom i Škotskom.

Ždrijeb lige A UEFA Lige nacija:


Grupna faza natjecanja se igra kroz šest kola u rujnu, listopadu i studenom ove godine. Prva dva mjesta u skupini donose plasman u četvrtfinale natjecanja koje je na rasporedu u ožujku 2025. godine. Završni turnir četiri najbolje reprezentacije je predviđen za lipanj iste godine. Trećeplasirani ide u doigravanje za ostanak u ligi A dok posljednji u grupi ispada u ligu B.

Kompletan ždrijeb:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter