Search
Close this search box.

Rudeš drugi put u sezoni smijenio trenera

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Već drugi put u sezoni Rudeš je odlučio smijeniti trenera. Nakon samo osam utakmica u kojima je upisao remije s Varaždinom i Slaven Belupom te šest poraza otkaz je dobio Toni Golem koji je u rujnu naslijedio Roberta Prosinečkog. Presudio mu je uvjerljivi poraz od Istre 1961 (0:4) kojim su od zone spasa nakon 15. kola udaljeni čak 11 bodova.

– “Zahvaljujem se direktoru i predsjedniku kluba na suradnji. Jednostavno, nismo uspjeli krenuti svi zajedno u smjeru u kojem smo željeli, te smo se odlučili na raskid suradnje. Klubu i sljedećem treneru želim uspjeh u ostvarivanju ciljeva.”, rekao je sada već bivši trener Golem.

Predsjednik kluba Josip Šimunić je izjavio: “Toniju Golemu mogu samo zahvaliti na uloženom trudu i energiji koju je donio u naš klub. Naravno, hvala mu i na dvjema pobjedama u Kupu, odnosno ulasku u četvrtfinale ovog natjecanja. Na našu žalost, u prvenstvu, koje nam je prioritet jer želimo ostati u društvu najboljih, rezultat je unatoč nekim dobrim utakmicama izostao. Svjesni smo da je bodovno stanje jako teško, ali dokle god imamo prilike ostvariti taj naš primarni cilj, pokušavat ćemo sve.”

Oglasio se i direktor kluba Stipe Čondrić: “Stanje je ozbiljno, hvala treneru Toniju na trudu i zalaganju koji je uložio u nadogradnju momčadi. Nažalost, unatoč svemu, svi vidimo kako naš klub ima samo tri boda i da smo bez pobjede u HNL-u. Možda bi bilo najbolje da se igrači zapitaju nakon subotnje izvedbe. NK Rudeš je ispadao i vraćao se u najviši rang natjecanja te pokazao karakter kroz godine postojanja, a to se očekuje i od igrača koji predstavljaju klub. Nas u klubu veseli rad škole nogometa koja u sve tri kategorije HNL-a ima odličan pristup, zalaganje i rezultate, te vjerujemo da su gladniji uspjeha nego neki igrači prve momčadi.”

Rudeš je u dosadašnjem tijeku sezone upisao samo tri remija i čak 12 poraza, a u sljedećem kolu za dva tjedna će gostovati kod Gorice.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter